2009. július 10., péntek

A heti klubban a szeretetről beszélgettünk.. nagyon érdekes volt, bár elég kis létszámú volt a csoport, de valszeg ezért is sikerült ennyire bensőségesre :)))
Természetesen előtte és utána gondolkodtam a szereteten.. mi is az, mit jelent a számomra.??
Azt gondolom, hogy ez az egyik legjobban félreértelmezett fogalom, amivel az ember találkozik földi életében.
Hiszen annyiféle formája lehet, annyi minden történik a szeretet égisze alatt és annyian magyarázzák annyiféleképpen, hogy nem is csoda ha káosz van a fejünkben/szívünkben ezzel kapcsolatban.
Természetesen nekem is megvan a magam változata, amit igaznak tartok, ami kedves a szívemnek :)))
A szem a lélek ablaka példázatomban értelmeztem, hogy hogyan is lehet önmagunkban megtapasztalni, hogy milyen nagy különbségek vannak aközött, ahogyan egy másik ember szemébe nézünk.
Hogy milyen nagy a különbség az érzelmi töltés között, amikor csak úgy ránézünk a másikra és aközött, amikor tiszta szívvel, NYÍLT tekintettel nézünk a másik szemébe, úgy hogy olvasni tud a lelkünkben.
Nagyon fontos ezt az állapotot megtapasztalni..
Ilyenkor éli át az ember a szeretet érzését, ugyan is ha a másik megnyílik előttünk és mi mindent megtudhatunk róla.. három hozzáállásból teszünk tanúságot.. három állapot keletkezhet.
Ebből kettő személyiség/ego játszma, ahogy tetszik.
Egyik: uralni szeretnénk, nagyon érezhető.. (vizuálisan úgy mint a Mennyei próféciában)
Kettő : Szolgálni szeretnénk.. megtudni mit kedvel és a kedvében járni, hogy szeressen és kedveljen minket.. (szerintem ezo körökben ez a legnagyobb tévedés, amit tanítanak- Szolgáld Istent, szolgáld az Univerzumot, szolgáld az emberiséget..)
Mindkét állapot nagyon érezhető és megfigyelhető önmagunkban, ha van rá szemünk és persze a világban még jobban megfigyelhető, amikor egy-egy "szellemi vezető" uralkodik, éppen a szolga lelket használja ki :)))))
A harmadik a lelkek/szellemek kapcsolata.. az EGYÜTTMŰKÖDÉS.. ez a kulcs.. ez a kulcs érzés..
Szerintem Isten/Univerzum/Értelem ami teremtette és fenntartja az életet a Földön nem kívánja, hogy szolgáljuk őt, semmiféle hajbókolást, ajnározást csak annyit kér és annyit ajánl, hogy működjünk együtt.
Szerintem ez a legtisztább kapcsolat, ami létre jöhet a lelkek között.. az ember a másik szemébe néz és azt mondja.. MŰKÖDJÜNK EGYÜTT.. nincs alá, sem fölé rendeltség. ez csodálatos.

Ez a legtöbb, amit adhatunk egy embernek anélkül, hogy bármilyen szinten roncsolnánk az életét.
A legtöbb, amit egy szülő adhat gyermekének.
Egy szerető adhat a szerelmének.
Isten adhat az embernek.. az ember adhat az istennek .. ember adhat embernek.. :))

Az ember belenéz az ÉLETBE.. és azt mondja.. MŰKÖDJÜNK EGYÜTT..
Ez csodálatos :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése